Dragi cititori,


Ne bucurăm că de astăzi, împreună cu voi, vom parcurge paginile unei noi reviste de cultură, respectiv “Armonium”. Dorim să fie o publicație de largă anvergură aflată la conjuncția sacrului cu profanul, și prin cultură, să facem legătura între “informație” și “cunoaștere”.

Echipa “Armonium” nu are intenția de a impune celor ce ne vor fi aproape în acest demers, anumite teme. De asemenea, dintotdeauna am susținut și încurajat noi, mature sau tinere valori, pe care în viitor ne vom bucura să le promovăm pe scena culturii internaționale, căci nu avem în intenție să rămânem strict la spațiul cultural românesc. Firesc internetul și rețelele sociale internaționale favorizează o mișcare mai rapidă a informației și asistăm la o dispersare mai mare a tendințelor. În timpurile acestea, prieteniile între culturi sunt un lucru firesc, culturi diferite interacționează și schimbă valori, produse, idei sau alte aspecte care țin de acest domeniu atât de ofertant, cultura.

Călătoria pe care o propunem cititorilor prin intermediul revistei “Armonium”, dorim să ducă la o dezvoltare și la o înțelegere a tradițiilor aflate în zona Luminii, totul fiind pus sub semnul Creatorului Universal. Accentul este pus în principal pe spiritualitate și cunoaștere, cu articole ce variază în subiecte. Dintotdeauna am fost interesați de multiversul cultural sub toate aspectele sale.
“Armonium” încearcă să urmărească ceea ce este greu de văzut și prin “cuvânt” vom explora împreună cu colaboratorii noștri să vedem, să simțim și să transmitem cât mai bine corespondența dintre diferitele planuri de manifestare ale vieții și ființei conform principiului bipolarității. Fără ipostaze opuse nu există atracție și repulsie, fără acestea nu există mișcare, iar fără mișcare nu există viață.

Astăzi, lumea care ne înconjoară este o lume a valorilor relative. Ceea ce astăzi considerăm că va dăinui veșnic, mâine va trebui să constatăm că este trecător. Ceea ce prețuim aici, în alte părți ale pământului, este disprețuit. Ceea ce risipim astăzi, va deveni probabil o valoare pentru cei de mâine.

De aceea, în drumul către ”Marea Cunoaștere”, revista “Armonium” își propune ca prin articolele sale, să devină un vehicul de transmitere a învățăturilor tradiționale, să prezinte idei și concepte spirituale din multiversul cultural precum și noi idei îndrăznețe care vor putea să explice în timp totala armonie în care trăim.

De acum, vom încerca ca “Armonium” să fie mai aproape de voi, spre bucuria sufletului.

Niculae Văleanu