Dragi cititori,


Ne bucurăm că de astăzi, împreună cu voi, vom parcurge pagini prin care dorim să păstrăm proaspătă percepția și aprecierea realității, să facem legătura între informație și cunoaștere și, prin cultură, să dobândim echilibrul existenței noastre aflată la conjuncția sacrului cu profanul.

Călătoria pe care o propunem cititorilor, prin intermediul acestui site și al revistei Armonium, dorim să contribuie la o dezvoltare și la o înțelegere a tradițiilor aflate în zona Luminii, totul fiind pus sub semnul Creatorului Universal. Accentul este pus în principal pe spiritualitate și cunoaștere, cu articole ce variază în subiecte. Dintotdeauna am fost interesați de multiversul cultural sub toate aspectele sale.

Echipa “Armonium” nu are intenția de a impune celor ce ne vor fi aproape în acest demers anumite teme. De asemenea, dintotdeauna am susținut și încurajat noi, mature sau tinere valori, pe care în viitor ne vom bucura să le promovăm pe scena culturii internaționale, căci nu avem în intenție să rămânem strict la spațiul cultural românesc. Firesc, internetul și rețelele sociale internaționale favorizează o mișcare mai rapidă a informației și asistăm la o dispersare mai mare a tendințelor. În timpurile acestea, prieteniile între culturi sunt un lucru firesc, culturi diferite interacționează și schimbă valori, produse, idei sau alte aspecte care țin de acest domeniu atât de ofertant, cultura.
Armonium dorește să dezvăluie ceea ce este greu de văzut, și prin “cuvânt”, vom încerca să vedem, să simțim și să transmitem cât mai bine corespondența dintre diferitele planuri de manifestare ale vieții și ființei conform principiului bipolarității.

Trăim într-o lume în care tânjim după armonie și în care existența cotidiană este subconștient ancorată în căutarea unui panaceu universal de echilibru. A fi bine noi în noi, noi cu ceilalți, și cu toții să vibrăm la fel prin unica Lege scrisă de Lumină a Totului.

Astăzi, lumea care ne înconjoară este o lume a valorilor relative. Ceea ce astăzi considerăm că va dăinui veșnic, mâine va trebui să constatăm că este trecător. Ceea ce prețuim aici, în alte părți ale pământului, este disprețuit. Ceea ce risipim astăzi, va deveni probabil o valoare pentru cei de mâine.

De aceea, în drumul către ”Marea Cunoaștere”, Armonium își propune ca prin postările sale, să devină un vehicul de transmitere a învățăturilor tradiționale, să prezinte idei și concepte spirituale din multiversul cultural precum și noi idei îndrăznețe care vor putea să explice în timp totala armonie în care trăim.
Totul nu-l putem ști și nici cuprinde. Aici vom avea doar armonia adevărului.

Niculae Văleanu